Over YF Academy

In Company YF Academy

WAT BIEDEN WIJ

Yellow Factory biedt excellente educatie door top docenten – speciaal ontwikkeld voor bedrijfs- en verzekeringsartsen en andere Arbo professionals, maar ook voor management, HR-profs en leidinggevenden – waarbij je met plezier leergangen kunt volgen én je accreditatie punten kunt behalen.

 • Expert trajecten, met top experts!
 • Nascholing, ook overzee!
 • Intervisie/intercollegiale consultatie met vakgenoten

MISSIE EN VISIE

Na- en bijscholing van excellente kwaliteit, dat is wat u als arbeidsgeneeskundige professional nodig heeft om uw kennis en vaardigheden up to date te houden. Ook wilt u graag nieuwe competenties ontwikkelen. De wetenschap en maatschappelijke ontwikkeling staan niet stil, nieuwe concepten en inzichten volgen elkaar snel op. Sterker nog, het is een vereiste om uzelf als professional continu bij te scholen. Het is dus zaak dat u dat doet met CME van een hoge kwaliteit. Of dit nu op het gebied is van arbeidsgeneeskunde, arbeidshygiëne, arbeidspsychologie, of HRM.
YF Academy organiseert hooggekwalificeerde nationale en internationale opleiding en training speciaal ontwikkeld voor bedrijfs- en verzekeringsartsen en andere Arbo professionals, maar ook voor leidinggevenden, HR-profs en management.

Huidige research creëert nieuw wetenschappelijk bewijs. Het bewijs wordt verwerkt en toegepast in een continue stroom van nieuwe standaarden en professionele richtlijnen. Dat is het begin van onze opleiding! We leveren u als deelnemer evidence based information, maar met een duidelijke lijn naar praktische implicaties. Wetenschappelijke kennis moet vertaald worden naar de praktijk. Onze deelnemers aan training en opleiding zijn artsen, geen wetenschappers. U gaat met nieuwe inzichten en kennis weer naar huis.

AANPAK

Educatief model

De didactische benadering van YF Academy is gebaseerd op leermethoden die passen bij de huidige ontwikkelingen in het vak. De volgende principes vormen de rode draad:

 • De student staat centraal
 • Gerenommeerde subject matter experts uit het vak als docent
 • Diversiteit in leermethodes en leerstijlen
 • Gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten
 • Actief kennis en ervaring uitwisselen in kleine groepen
 • Een prettige stimulerende sfeer

Thema’s

De thema’s waarbinnen de verschillende modules vallen, zijn voorgedragen door de praktiserende bedrijfsartsen binnen het YF-netwerk. De keuze voor die thema’s heeft alles te maken met het feit dat hier de kracht ligt van onze experts. Ons netwerk groeit, dus ook de diversiteit aan expertise.

Accreditatie

YF Academy vraagt accreditatie aan bij het ABSG (Accreditatie Bureau voor Sociale Geneeskunde) voor Nederlandse opleidingen of bij de EACCME (European Council for Continuing Medical Education) van de UEMS (European Union of Medical Specialists) voor internationale opleidingen.

Kosten

We kunnen een goede prijs-kwaliteit ratio garanderen, door de efficiënte inrichting van onze organisatie. Groepskorting en korting bij het volgen van gehele leergangen behoren tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

ONS TEAM

Het opleidingsteam

David Bruinvels

Dr. David Bruinvels, klinisch arbeidsgeneeskundige IKA Ned, gespecialiseerd in Kanker en Werk. David publiceert regelmatig over onderzoeksprojecten in de medische vaktijdschriften en geeft hij onderwijs aan studenten en bedrijfsartsen.

Jan Willem Peterse

Jan Willem Peterse is psychiater, DGA bij WPEX B.V. en medisch directeur bij SoberCare. Hij verzorgt voor ons trainingen/klinische middagen waarbij persoonlijksheidsstoornissen (DSM-IV en DSM-5 verschillen) en het differentiaal diagnostisch relevant autisme spectrum stoornis (ASS) uitvoerig worden behandeld en wat dit betekent voor arbeidsmogelijkheden in de praktijk.

Tom Brandon

Sportarts

Tom werkt als sportarts en RVE voorzitter bij Isala Zwolle. Tevens leidt hij sportartsen op en doceert Sportgeneeskunde, sportfysiotherapie, bij- en nascholing huisartsen, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen.

Rob Hoedeman

Bedrijfsarts

Rob Hoedeman is begonnen als verzekeringsgeneeskundige en in 1994 bedrijfsarts geworden. Hij is in 2010 gepromoveerd op psychisch verzuim en SOLK.

Piet Kroon

bedrijfsarts en opleider Yellow Factory

Piet Kroon is een creatieve inspirator, mensen-mens en doener. Afgestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen in de geneeskunde en bedrijfsartsenopleiding.

Dick Spreeuwers

ondernemer, bedrijfsarts

Dick Spreeuwers is een bevlogen ondernemer en een doortastende bedrijfsarts. Hij is afgestudeerd in de geneeskunde en filosofie aan de Universiteit van Nijmegen.

André Weel

Bedrijfsarts en docent

André Weel is bedrijfsarts bij Yellow Factory in Hilversum en docent bij de beroepsopleiding en nascholing van bedrijfs- en verzekeringsartsen.

Ronald Mentink

Bedrijfsarts, Verzekeringsarts

Ronals Mentink is bedrijfsarts/verzekeringsarts bij Zicht op BETER, een onafhankelijk adviesbureau voor maatwerk inzake bedrijfs- en verzekeringsgeneeskundige zorg en levert maatwerk in arbo-dienstverlening.

Subject matter experts

 • Paul Smits
 • Gert van der Laan
 • Teake Pal
 • Marten van Til
 • Jaap van Dijk
 • Dela van Dijk

Allen hebben een enorme staat van dienst op het gebied van arbeids- en bedrijfsgeneeskunde. Zij zijn actief betrokken bij ICOH, UEMS, EASOM en andere internationale activiteiten. Bovendien beschikken zij over een ruime onderwijservaring.

Soorten training en opleiding

 • YF Academy biedt CME en CPD programma’s, op maat gemaakt voor de Nederlandse maar ook voor artsen uit andere Europese landen.
 • YF Academy biedt opleiding welke aan de behoeften van de arbeidsgeneeskundigen voldoet en waarmee u accreditatiepunten behaalt.

KLANTEN

Waarom zou u voor YF Academy kiezen? U wilt uw competenties ontwikkelen, up to date blijven bij de nieuwste ontwikkelingen. U wilt met collega’s leren en kennis delen in een inspirerende omgeving. Dan bent u bij onze Academy aan het juiste adres.

Wie doen er mee?

We bieden hoge kwaliteit CME programma’s voor bedrijfsartsen in Nederland en andere landen. Onze opleiding wordt geaccrediteerd door ABSG (Nederland) of UEMS, sectie arbeidsgeneeskunde, en levert ECMEC’s (European CME credits) op. Daarnaast bieden we ook leergangen speciaal voor niet-medici, die aansluiten op de laatste ontwikkelingen binnen arbeid en gezondheid.

Voor wie is de opleiding en training?

De opleiding en training is voor:

 • Bedrijfsartsen
 • Arbeidshygiënisten
 • Verzekeringsartsen
 • Arbo professionals
 • Arbeidsdeskundigen
 • HR Managers
 • Leidinggevenden
 • Medezeggenschapsraden

Maar ook andere professionals die zich beroepsmatig bezighouden met werknemers, gezondheid en werk kunnen zeer leerzame modules volgen.

Simple Share Buttons